Cv opstellen

Je cv (curriculum vitae) bevat informatie over jezelf, je opleidingen/cursussen, werkervaring, vaardigheden en interesses. Zo krijgt de lezer snel een beeld van jou en je kwaliteiten.

Je cv is niet altijd een vast document. Pas deze altijd aan op de functie waarop je gaat solliciteren. Alleen relevante informatie is voor de lezer van belang. Alle overige informatie kun je kwijt in een sollicitatiebrief of tijdens je sollicitatiegesprek. Zo blijft je cv overzichtelijk.

Opbouw van je cv

Er zijn geen vaste regels voor het opbouwen van een cv. Maar je kunt bij het opstellen wel rekening houden met het opnemen van de volgende onderdelen.

  • Persoonlijke gegevens: naam, adres, telefoon, email, geboortedatum en - plaats, burgelijke staat en nationaliteit.
  • Opleiding en cursussen: Hier vermeld je welke opleidingen / cursussen je hebt gevolg en of je een diploma hebt behaald. 
  • Werkervaring: begin met de meest recente baan. Hier kunt u ook vrijwilligerswerk, stages en vakantiebanen vermelden. Noem steeds begin- en eindata. 
  • Vaardigheden: Benoem vaardigheden die goed van pas kunnen komen bij de functie waarop je solliciteert. Bijvoorbeeld beheersing van computerprogramma's en welke vreemde talen je spreekt.
  • Hobby's en sport: Hier beschrijf je wat je in je vrije tijd doet. Zo laat je zien waar je interesses liggen.

OPVALLEN

Het kan zo maar zijn dat er honderden cv's bij een bedrijf binnen komen. De eerste selectie wordt dan vaak op uiterlijk gedaan. Zorg dat jouw cv dan opvalt. De opmaak, uitstraling en kleurgebruik kunnen dan net dat ene verschil maken. 

Klaar met je cv? Plaats deze dan geheel kosteloos op cvenvacaturebank.nl